A keletkezésről

Történetünk

Mi ketten, Jirka és Tomáš vagyunk a Drip it. Ami a jó kávét illeti, baristákként nem szenvedtünk hiányt. Az új munka változást hozott. Elég sokat utaztunk, a felszerelésnek és az otthoni kávénak nem volt helye a hátizsákban, kávézóba járni pedig nem volt idő.

Hogy ne kelljen ráfanyalodnunk az oldható kávéra, a kávékészítésre olyan, hordozható és egyszerű módszert kezdtünk keresni, melyet a rendelkezésünkre álló környezetben és felszereléssel lehetett alkalmazni. Először különféle prototípusokat készítettünk, és végül Japánban felfedeztük a kész dolgot.

Kezdetben csak magunknak rendeltünk. Egy saját cég iránti vágy és az a tény, hogy egyre több kollégánk járt hozzánk kávéért, 2014-ben arra késztetett bennünket, hogy saját kávémárkát alapítsunk.

Hol működünk?
Hol működünk

Prágában találsz meg bennünket

Fizikailag a prágai Smíchov kerületben találsz meg bennünket. A kávét ott tároljuk, csomagoljuk kézzel dobozokba és onnan szállítjuk ki a megrendeléseket. A kávét Németországban pörköljük és töltjük a szűrőkbe. Egy baráti cég segít nekünk, amely a szükséges gépet birtokolja. Hogyan néz ki az ilyen gyártás?

A kávéfarmokról Németországba utazik a zöld kávébab, amit megpörköltünk és hagyunk néhány órát pihenni. Azután jön az őrlés, és – azonos pillanatban – a szűrőkbe és a nitrogénnel töltött zacskókba történő csomagolás. Ez megakadályozza a kávé oxidálódását, mindaddig frissen tartva azt, amíg meg nem főzöd.

Néhány fénykép a gyártásról
Kik vagyunk?

Jirka Gomola

Český Těšínből származik, 2 évet töltött Londonban, ahol először fedezte fel a kávé varázsát. Ezt követően Prágába költözött, ahol coffeeheaven kávézókban, baristaként és menedzserként dolgozott. Már középiskolás kora óta vonzódott a vállalkozáshoz. Számos projekttel foglalkozott, és jégkorong klubja számára még mint serdülő keresett szponzorokat, hogy az új évadot végigjátszhassa. Mind a mai napig jégkorongozik, de további sportokat is hozzávett, és rabul ejtette a főzés.

A Drip it-ben az egész cég működésével foglakozik, de leginkább az üzletre összpontosít. Szeretnéd a Drip it-et saját üzletedben, szállodádban kínálni, céged számára kávét keresel? Keresd Jirkát!

Írj üzenetet Jirkának!

Tomáš Hodermarsky

Česká Lípa-ból származik. Sikeres karrier áll mögötte, amit a brit Starbucks-ban teljesített, ahol 8 évet töltött Coffee Master pozícióban. A Londonban működő 80 kávézó baristáinak képzésével foglalkozott, de ott volt az első Cseh köztársasági Starbucks kávézó megnyitásánál is. Mielőtt kislánya megszületett, számos kerékpáros maratonon találkozhattál vele, ahol órákon át „izzadt vért” a 200 km-es pályán.

Az üzemelésről, az ellátásról, és új termékek beszerzéséről, stb. gondoskodik. Ha van olyan terméked, amely érdekelhet bennünket, Tomášt keresd!

Írj üzenetet Tomášnak!