1. lépés

Forralj vizet!

A víz nagy szerepet játszik abban, hogy a kávéd mennyire fog ízleni. Kerüld a túl kemény vizet, és a forrás elérése után hagyd kb. 90 °C-ra lehűlni. A túl forró víz megégetné a kávét, és az keserűvé válna.

2. lépés

Tépd le a szűrő felső részét

Rázd meg a szűrőt, hogy a kávé leváljon annak falairól, majd szakítsd le a szűrő felső részét, mielőtt széthúzod és ráteszed a csészére.

3. lépés

Tedd rá a szűrőt a csészére

Oldalain húzd szét a szűrőt, és tedd rá a csészére. Ha csészéd nagyobb átmérőjű, hajlítsd úgy a rögzítő füleket – ahogy a képen is látható, hogy a víz beöntése után a szűrő ne csússzon le a csészéről.

4. lépés

Első öntés

Nedvesítsd meg a szűrőben lévő kávét néhány csepp vízzel és várj 20-30 másodpercet. Ezzel szén-dioxid felszabadulást indítasz el, és kávéd azután érdekesebb ízű lesz. Meg fogod találni benne azokat a tónusokat, amelyekről az egyes kávéfajták csomagolásán írunk.

5. lépés

Folytasd az öntést

Folytasd a víz fokozatos öntését a szűrőbe. A szűrő felső pereme alatt mindig állj le, és várd meg, amíg a kávé átcsepeg a csészébe. Ezt 4× – 5× ismételd meg, legfeljebb azonban 200 ml-ig. A több víz kevesebb ízt jelent. Élvezd lassan a kávét! A szűrőnél érvényes: ahogy hűl a kávé, íze kibontakozik, és további tónusait fedi fel neked.